Gua-Sha massage

Gua-Sha is een Chinese therapie welke al duizenden jaren oud is. Het woord Gua betekent zoveel als Schrapen en Sha betekent zoveel als gifstoffen.

Deze schraapmethode is niet alleen in China te vinden maar eigenlijk in heel Zuidoost Azie. De methode wordt voornamelijk gebruikt in deze landen als huis tuin en keuken middel bij gezondheids klachten. Men geeft deze techniek door aan de nieuwe generatie. In China is de techniek opnieuw onder de loep genomen en die via medische studie en door middel van praktische toepassingen uitgediept en op een medische wetenschappelijke basis geplaatst.

Op dit moment is Gua-Sha weer bijzonder populair geworden in Zuidoost Azie in het bijzonder behandelcentra's en klinieken .Een vernieuwde methode met een lange reputatie van natuurlijk herstel van ons lichaam. In Amerika is deze methode razend populair en dus tijd om naar Nederland te halen.

Een korte uitleg over Gua-Sha begint bij afvalstoffen !! Ons lichaam staat altijd bloot aan afvalstoffen, maar wat bedoelen we daar nu precies mee. Afvalstoffen krijgen we binnen via ons voedsel, maar ook via stress, spanningen, millieu vervuiling, roken, medicatie, alcohol en electro-smog (tv, telefoons, PC ect ect). Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is bindweefsel, spieren en gewrichten. Maar langzaam aan slibt alles aan toch dicht. Dat betekend dat bindweefsel pijnlijk wordt, spieren verzuren en gewrichten pijnlijk worden. Dan ontstaan er dus fysieke klachten.

Gua-Sha zorgt door de druk van het schrapen op de huid voor een soort "zuiging" onder de opperhuid in het bindweefsel. En deze zuiging zorgt ervoor dat gestangeerd intercullulair vocht naar de oppervlakte beweegt en verwijderd daarmee de toxische resten. Met het naar de oppervlakte komen van toxische resten (afvalstoffen) komen er tegelijkertijd ook wat serum en rode bloedlichaampjes uit de uiteinde van de zeer fijne haarvaatjes mee naar boven. Dit veroorzaakt de rode vlekken, Sha's, die zichtbaar worden. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringer af te voeren. Deze geweldige methode wordt toegepast bij honderden verschillende kwalen en pijnen.

De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Gua-Sha behandeld kunnen worden is erg lang. Hieronder een klein overzicht.

Pijnsymptomen:

  • Nek- & Schouder klachten
  • Hoofdpijnen en migraine
  • Rug klachten
  • RSI, Reuma, Stress of Burn-out
  • Astma
  • Verteringsstoornissen
  • Hoge bloeddruk
  • Chronische vermoeidheid
  • Fibromyalgie
  • .....

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery