Woestijnroos

Woestijnroos wordt gevormd in de woestijn. Water met gips en zandkorrels droogt in de hitte van de woestijn zo snel dat de mineralen overblijven en deze steen vormen. Hier komt dus de naam woestijnroos vandaan.

Afhankelijk van waar ze gevonden worden lijkt de steen op een soort roos of op een bol.

Een mythe van deze steen is dat ze door dode Indiaanse krijgers die terugkeerden op aarde gekerfd zijn.
en woestijnroos ziet er tussen licht en donkerbruin uit en lijkt, zoals de naam al zegt, een beetje op een roos.

Woestijnrozen worden gevormd in woestijnen waar grondwater door cappilaire werking aan het oppervlak komt en daar snel verdampt. Het grondwater moet bovendien de juiste mineralen (gips en/of bariet) bevatten die achterblijven waar het water verdampt.

Werking

Omdat woestijnroos eigenlijk opgebouwd is uit meerdere mineralen, heeft de steen ook de werking hiervan meegekregen. Zo heeft het de werking van bariet en seleniet en een stukje eigen inbreng. Zo is de steen goed voor ontgifting, lactatie, oordeel, inzicht, flexibiliteit en uitlijning van de ruggengraat. De steen is goed tegen chronische vermoeidheid, epilepsie en overgevoeligheid voor kou of temperatuur.

De steen verwerpt de negatieve programma's of geloofssystemen door men zichzelf op heeft gelegd. Bij meditatie met deze steen zet het oude haat in liefde om of laat u teruggaan naar het pijnpunt om het op te lossen. Het is een prima healer voor aarde met verstoorde energieën.

  • Woestijnroos vermindert beperkende gedrags- en denkpatronen en versterkt affirmaties.
  • De woestijnroos beschermt tegen verschillende soorten straling en heeft een versterkende en stabiliserende werking.
  • In tijden van psychische onrust heeft het regelmatig vasthouden van een woestijnroos een helende werking.
  • Bij zonnebrand werkt Woestijnroos heel verlichtend.
  • Verder heeft hij een zeer positieve werking op de huid, helpt hij bij puistjes, acné, huidvlekken, schimmelplekken en kalknagels.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery