Topaas

Topaas heeft zijn gele kleur te danken aan chroom, blauwe stenen bevatten ijzer en bruine mangaan. Hij heeft een hoge lichtbreking en werd daarom vaak als diamantimmitatie gebruikt. Door iedere cultuur werd hij gezien als de steen van Jupiter.

Pure topaas is transparant en kleurloos, maar door verontreinigingen kan het in veel verschillende kleuren voorkomen, vooral strogeel tot bruin, lichtblauw of roze. Veel topazen krijgen hun blauwe of roze kleur kunstmatig, door ze te verhitten.
Mystieke topaas (mystic topaz) is geen kleurvariant, maar een topaas die met een dunne filmlaag gecoat is waardoor een regenboogeffect ontstaat.

De naam van de steen is te herleiden tot het Grieks. Plinius de Oudere voerde de naam terug op een legendarisch eiland Topazius in de Rode Zee, waarvan de identiteit onzeker is, evenals de precieze aard van de stenen die ervandaan kwamen. De aanduiding topaas kreeg zijn huidige betekenis pas na de middeleeuwen.

Werking

Topaas is de steen van de zelfverwezenlijking en de wijsheid. In Mexico bv. werd hij bij ruzies gebruikt om de waarheid te achterhalen. Deze steen maakt het mogelijk in de wegen van het noodlot wijsheid te ontdekken en geestelijk naar nieuwe oevers op te breken.

Door hem leert u tot zichzelf te staan en uw eigen innerlijke rijkdom te ontdekken. Over lange zicht krijgt u het zeggen over uw eigen leven terug. Hij stimuleert de energiestroom in de meridianen en maakt de zenuwen sterker. De stofwisseling alsmede principieel alle verbrandingsprozessen van het lichaam worden geactiveerd. Topaas moet dichtbij het lichaam worden gedragen of op het hoofd worden gelegd om de energie door te kunnen sturen.

Topaas is een zonnige steen die op een zachte manier ontwikkeling (geestelijk en spiritueel) en zelfverwezenlijking stimuleert. De steen helpt je je eigen weg te vinden en te volgen te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Het helpt je doelen stellen en om die doelen te bereiken.

De steen bevordert empathie, openheid, eerlijkheid, waarheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen (meridianen) in balans en stimuleert artistieke creativiteit. Fysiek brengt de steen de spijsvertering en stofwisseling in evenwicht en versterkt de zenuwen. Het stimuleert verbrandingsprocessen en smaak maar heeft ook een positieve invloed op anorexia.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery