Toermalijn Kwarts

Toermalijnkwarts is een combinatie van de eigenschappen van kwarts en toermalijn. Het is een aardende steen die het energieveld van het lichaam versterkt tegen invasies van buitenaf. Toermalijnkwarts verandert negatieve gedachten en energieen in positieve en laat spanningen verdwijnen.

Op het psychische vlak integreert en geneest het schaduwenergieën. Het lost effectief problemen op.

Toermalijn ontstaat primair in zure plutonieten en dan met name in pegmatieten. Daaruit kunnen grote veelkleurige kristallen ontstaan. Toermalijn kan echter ook ontstaan d.m.v. pneumatolytische processen.

De kristallen zijn dan in vast gesteente ingebed, hetgeen bij Toermalijnkwarts het geval is.

Werking

Deze steen doorbreekt vicieuze cirkels, helpt tegen rugklachten, bij spierpijn, hernia, ischias, wratten, ontlaadt emotionele spanningen en vermindert hyperventilatie. Toermalijnkwarts kan gebruikt worden voor astrale projectie en is ook zeer geschikt voor meditaties.

Helpt tegen angst, onrust, hyperventilatie, nervositeit en verdriet, versterkt het zenuwstelsel, bevordert het zelfvertrouwen, helpt tegen wratten en zenuwachtigheid, bekend als vriendschapssteen.

De energie van Toermalijnkwarts brengt lichaam, ziel en geest weer in evenwicht. Toermalijnkwarts stimuleert net als de andere toermalijnsoorten om lichaam, ziel en geest als een eenheid te ervaren. De energie van Toermalijnkwarts maakt wakker, opmerkzaam, veelzijdig en creatief.

Zij helpt tegenstellingen te verbinden en zorgt ervoor dat innerlijke spanningen verminderen.
De steen helpt om prioriteiten te stellen wanneer je jezelf verscheurd voelt in het kiezen tussen meerdere mogelijkheden.

Toermalijnkwarts helpt je om moeilijkheden onder ogen te zien, door er met een neutrale houding naar te kijken en stimuleert het verzamelen van moed om actief naar een oplossing te zoeken.
Toermalijnkwarts leert je om de mooie kant van jezelf te zien en tegelijkertijd de minder mooie te durven accepteren.

De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol. Toermalijn heeft een bijzondere connectie met bloemen en planten. Het bevordert hun groei en beschermt tegen ongedierte.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery