Prehniet

Prehniet ontstaat hydrothermaal in holten of spleten van basische gesteenten, vooral in vulkanieten en kristallijne leien. De kristallen zijn tafelvormig, vaak afgerond en gegroepeerd tot waaiers of sterren. Afzonderlijke kristallen zijn zeldzaam, meestal wordt het gevonden in massieve vorm.

Zuivere prehniet is kleurloos, de kleur ontstaat door onzuiverheden in de omringende mineralen. Als prehniet goed wordt geslepen vertoont de steen bijzondere glinsteringen. Door slijpen als cabochon kan dit effect optimaal worden benut.

In 1783 nam een Nederlandse kolonel (Prehn) dit mineraal mee van Zuid-Afrika naar Europa. Men dacht dat het olivijn of smaragd was, vandaar dat men de steen toen kaapsmaragd en kaapchrysoliet noemde.

Werking

Prehniet straalt sereniteit uit en zorgt voor een diepe meditatie. De steen staat voor onvoorwaardelijke liefde en acceptatie.
Hij helpt bij het opruimen van overtollige ballast. U kunt afstand doen van bezittingen die u niet meer nodig heeft en het leven leiden zoals u dat zelf wilt.

De steen bevordert het analytisch denkvermogen en versnelt de verwerking van indrukken.
Prehniet verlicht nachtmerries, fobieën en angsten. Helpt bij depressiviteit.
Het geeft hyperactieve kinderen meer rust en heeft een aardende werking.

  • Stimuleert de stofwisseling en versnelt de afvoer van in vet opgeslagen gifstoffen.
  • Herstelt bindweefsel.
  • Kan gebruikt worden bij de behandeling van jicht.
  • Het dragen van prehniet is goed om alle vernieuwingsprocessen in het lichaam op gang te houden.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery