Parelmoer

Parelmoer is de moeder van de parel. Het is de binnenkant van de schelp van de pareloester, en net als deze, gewild om zijn bijzondere glans. Parelmoer is iriserend, wat betekent dat de kleur het licht breekt in levendige regenboogschakeringen. Dit maakt het een aantrekkelijke grondstof voor onder andere sieraden. Parelmoer wordt al eeuwen lang aangezien als iets dat heel zuiverend en positief werkt, en net als edelstenen energie afgeeft.

De iriserende parelmoer laag wordt als sterk aantrekkelijk beschouwd in vele culturen en wordt daardoor vaak gebruikt bij het vervaardigen van knopen, juwelen of als inlegwerk in houten meubilair of bij gitaren.

Werking

Door de grote hoeveelheden calcium die in de parel en in parelmoer aanwezig zijn, is hij het ideale middel om tandbederf en ontkalking tegen te gaan. Hij kan de genezing van allerlei botbreuken bevorderen.

Het is goed een parel of parelmoer te dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Ook zijn ze heel effectief bij bepaalde vormen van reuma. Ze werken goed bij problemen met de luchtwegen en astma-aanvallen. Ze verbeteren de longfunctie en vergemakkelijkt de ademhaling.

De parel en de parelmoer tonen ons hoe we kunnen loskomen van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen. Ze stimuleren de innerlijke groei en het besef van onze unieke mogelijkheden. Ze zijn in staat sterke emoties op te slorpen, zodat iemand verlost kan worden van een groot verdriet.

Door deze eigenschap zal de parel of de parelmoer, zichzelf opofferen en eraan ten onder gaan, wat te merken is als parels en parelmoer hun glans verliezen.

De parel en de parelmoer zijn het symbool van inwijding en van het proces waar door opoffering een hogere geestelijke liefde bereikt wordt. Ze brengen de boodschap van transformatie in alle eenvoud en zuiverheid.

Parelmoer is de kleur van het zelfbewustzijn. Om het oude te kunnen transformeren naar het nieuwe, is het nodig dat we bewust worden van wat ons blokkeert om het nieuwe te accepteren. 

Parelmoer verandert van kleur naarmate het zonlicht er op schijn. Het geeft aan dat als je je waarneming kunt veranderen op de situatie waarin je zit, je problemen kunt overwinnen en zo zonder alle ballast de nieuwe tijd in te kunnen gaan. Door parelmoer toe te voegen aan de bestaande kleur gaat de kleur leven, er komt beweging in zodat je je waarneming kunt veranderen.

Parelmoer geeft kracht en zuivert de geest. Het heeft ook een subtiele warmte zodat je je er gemakkelijk aan over durft te geven.
Galstenen hebben dezelfde samenstelling als parelmoer, namelijk aragoniet. Galstenen wijzen ons erop dat we emotioneel niet in balans zijn.
Parelmoer heeft een helende werking op de fijnstoffelijke energie van het lichaam.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery