Onyx

Onyx geeft kracht, biedt steun in moeilijke omstandigheden en in tijden van grote stress. Het zorgt ervoor dat u uw energie gemakkelijker kunt centreren en op één lijn met een hogere macht kunt brengen, en dat u verbinding met het geheel kunt maken.

Het kan u in de toekomst laten kijken en met zijn vermogen om persoonlijke kracht te geven vergemakkelijkt het uw lot in eigen hand te nemen. Dit kristal geeft kracht, standvastigheid en volharding, schenkt zelfvertrouwen en draagt ertoe bij dat u zich op uw gemak voelt in uw omgeving.
Onyx is een geheimzinnige steen die u helpt stilletjes uw gang te gaan. Maar Onyx houdt naar verluidt de herinnering vast aan dingen die de drager zijn overkomen.

Vanwege de eigenschap om herinneringen vast te houden kunt u Onyx gebruiken bij het genezen van wonden en fysieke trauma’s uit vorige levens die het huidige leven beïnvloeden. Als u een stuk Onyx vasthoudt, leidt dat uw aandacht naar de plek van een vroegere verwonding, die dan te verhelpen is met bodywork of kristaltherapie. U kunt ook Onyx gebruiken om oud verdriet te genezen.

Onyx herkent en integreert tegenstellingen in uzelf. Het verankert de vluchtige manier van leven in een stabielere en geeft meer zelfbeheersing. Onyx is een geestelijk versterkend middel dat zorgen en angsten verlicht en u leert wijze beslissingen te nemen.
Op fysiek vlak helpt Onyx u om uit het Universum die energieën op te nemen die u nodig heeft, bijvoorbeeld voor genezing. Het schept evenwicht tussen yin en yang.

Werking

Onyx is weldadig voor het gebit, de botten, het beenmerg, het lymfestelsel, bloedstoornissen en de voeten.
Door het aanwezige silicium stimuleert Onyx het genezen van de huid; hij is ook een remedie tegen nagelproblemen en bevordert de haargroei. Hij helpt tegen hoge bloeddruk en een zwak hart. Hij stimuleert de energiedoorstroming in het lichaam en gaat ontkalking tegen.

Hij helpt ook bij tranende ogen en hij geneest etterende wonden. Het is de aangewezen steen bij problemen met de luchtwegen en vooral bij tuberculose.

Zwarte Onyx sterkt het geweten, laat de mens luisteren naar de stem van God en verhoogt de spirituele inspiratie. Het is een steen die het oplossen van karma bevordert. Hij laat verdriet en verlies grondig doorwerken en brengt tot inzicht en verlichting van de situatie, waardoor begrip en liefde de bovenhand krijgt.

Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk.

De zwarte onyx is een steen die goed is voor mensen die moeite hebben met de concentratie, chaotisch zijn en zich snel laten afleiden. Mensen die niet goed geaard zijn, dus niet met beide benen stevig op de grond staan (wat zeker in deze tijd belangrijk is), hebben veel aan de zwarte compacte onyx. Het maakt ze goed geworteld, ernstig en doelbewust.

Alleen mensen die nogal somber zijn kunnen beter geen onyx gaan dragen, omdat ze soms nog somberder kunnen worden. Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten.

 • Onyx hoort bij het aardechakra en het basischakra, maar kan ook heel goed op het zonnevlechtchakra en het kruinchakra.
  Tijdens een legging met edelstenen brengt onyx alle chakra’s in verbinding met de andere gebruikte stenen.
  Onyx lost blokkades op verschillende niveaus op en herstelt het evenwicht tussen yin en yang.
 • Onyx heeft een uitgesproken helende werking op nagels, huid, slijmvliezen en haar.
  De steen versterkt de natuurlijke functie van de huid, en beschermt de huid tegen zonnebrand, puistjes en ontstekingen.
  Kleine wondjes zullen sneller helen met onyx.
 • Onyx harmoniseert en versterkt het lymfesysteem, waardoor je meer weerstand krijgt en je minder bevattelijk bent voor infecties en infectieziektes
 • Onyx versterkt de wanden van nieren en blaas en daardoor de werking van nieren en blaas.
 • Onyx versterkt de maagwand en daardoor de werking van de maag.
  Helpt tegen opgeblazen gevoel en oprispingen.
 • Dep met onyxwater ter voorkoming en heling van voetschimmel en kalknagels.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery