Obsidiaan

Obsidiaan is lava van een vulkanische uitbarsting dat zo snel is gestold dat er geen kristallen in konden ontstaan. Er ontstaat zo een gestolde massa met veel insluitsels, bestaande uit mineraalvormende elementen, water en gas.

Het heet daarom ook wel vulkanisch glas of gesmolten kwarts. Het bestaat voornamelijk uit kiezelzuur, aluminium en soms wat kalium, natrium en ijzeroxide. Het wordt gemakkelijk gebroken.

Uit lava dat arm is aan vreemde stoffen kan doorzichtig obsidiaan (rookobsidiaan) ontstaan, de zogenaamde apachetranen. Deze worden wel in Arizona en New Mexico (VS) gevonden. Zilverobsidiaan ontstaat door fijn verdeelde gasbelletjes, regenboogobsidiaan ontstaat door waterbelletjes. De blauwe soort vindt men aan het Britse strand en kunnen tot mooie doorschijnende hangers geslepen worden.

De wit/grijze vlekken in sneeuwvlokobsidiaan zijn een teken dat de obsidiaan toch langzaam is gaan uitkristalliseren en zijn kleine insluitsels van veldspaat.

Al in de prehistorie werd obsidiaan gebruikt voor het maken van gereedschappen, wapens, maskers, spiegels en sieraden. Het werd ook gebruikt om demonen uit te drijven.
Naar verluidt is de steen genoemd naar de Romein Obsius die de steen in Ethiopië gevonden zou hebben.

Werking

Obsidiaan is enorm veelzijdig en glanst in verschillende kleuren en vormen. Sneeuwvlokobsidiaan is naast de gewone obsidiaan het meest verkrijgbaar.

Al van oudsher wordt de steen gezien als een beschermsteen tegen moeilijkheden.
Obsidiaan geneest oude en nieuwe wonden. Hij maakt een einde aan trauma's en shocks. Aangezien deze steen de atmosfeer reinigt en slechte gedachten neutraliseert zou hij in elk huis aanwezig moeten zijn.
Het is geen steen van vriendschap en gezelligheid, daarvoor moeten we zelf zorgen, maar hij maakt ons er wel van bewust dat iedereen iets kan bijdragen.

Obsidiaan is een ideale meditatiesteen. Eindig de meditatie altijd met een bergkristal als afsluitende zuivering.
Obsidiaan heeft een bijzonder sterke kracht en kan confronterend zijn. Daarom is de zwarte obsidiaan niet geschikt voor kinderen. Neem dan een sneeuwvlok- of mahonie-obsidiaan.

De steen verscherpt de zintuigen, vastgeroeste gedragspatronen veranderen, geeft een breder bewustzijn en bevordert helderziendheid.
Hij geeft ontspanning en zorgt voor een goede nachtrust.
Om dromen beter te begrijpen kunt u obsidiaan dragen, onder uw kussen leggen of vasthouden.

Tegen elk soort pijn en verwondingen. Vooral de rookobsidiaan (apachetraan) is uitstekend geschikt voor het verzachten van pijnen.
Obsidiaan verlicht symptomen van griep en verkoudheid.
Stimulering van de doorbloeding en verwarming bij chronisch koude ledematen. Gebruik dan de mahonie- of de sneeuwvlokobsidiaan.
De steen helpt bij een te hoge bloeddruk en werkt goed bij bloedarmoede.
Obsidiaan kan vernauwing in de bloedvaten tegengaan.
Sneeuwvlokobsidiaan kan helpen bij staar en tranende ogen. Draag de steen dan hoog aan de hals en voor langere tijd.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery