Lavasteen

Lavasteen ontstaat na een vulkaanuitbarsting uit gestolde lava en kan zwart, bruin en rood van kleur zijn.
Het woord 'lava' komt oorspronkelijk uit de Italiaanse taal en is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord labes dat duidt op het glijden of schuiven van de lava.

Lavasteen bestaat uit vulkanische glas (obsidiaan) en vulkanische as en ontstaat tijdens een vulkaanuitbarsting. De openingen in de steen zijn ontstaan door de gassen die uit het magma van de vulkaan opstijgen.

Lavasteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

Werking

Lavasteen verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend.

De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden. Omdat lavasteen ook aardt en overtollige energie afvoert, vergroot het je persoonlijke kracht op een gebalanceerde, zachte manier. Het activeren gebeurt op een rustige en weloverwogen manier.

Het is een ideale steen voor mensen die heel gevoelig zijn voor de energie van stenen maar toch wat vuur en kracht kunnen gebruiken. 

Lava steen staat bekend als een aardende steen die helpt je wilskracht te vergroten en je moed geeft. Het begeleid en geeft doorzettingsvermogen in tijden van verandering en moeilijke keuzes.

Lava steen zou helpen woede te verdrijven en persoonlijke kracht te versterken op een uitgebalanceerde manier.

  • Stimuleert: reiniging en doorbloeding. Aarding.
  • Versterkt: beheersing van heftige emoties. Wilskracht, doorzettingsvermogen, moed. Vitaliteit.
  • Harmoniseert: verenigt de energie van aarde en vuur.
  • Transformeert: voert overtollige energie af en transformeert naar bruikbare vitaliteit.
  • Beschermt: tegen zweverigheid.
  • Chakra’s: basischakra en hartchakra.

 

Toepassen bij: mensen die sterk reageren op de werking van stenen – deze werkt dan sterk vitaliserend maar wordt niet snel teveel. Overgevoeligheid voor informatie en prikkels.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery