Labradoriet

Labradoriet is een plagioklaasveldspaat dat ontstaat in pegmatieten en magmatieten. Hij is meestal massief en korrelvormig. Het kleurenspel wordt veroorzaakt door de fijne lamellen waaruit de steen is opgebouwd. Het invallend licht wordt hierdoor gebroken.

De tinten zijn metalig glanzend met vaak blauwe en groene effecten. Het mooist zijn de stenen met kleuren uit het hele spectrum. De kleuren komen het best tot hun recht wanneer de stenen als cabochon geslepen worden.

Labradoriet is voor het eerst gevonden in 1770 op het schiereiland Labrador, bij Canada.
Spectroliet is labradoriet dat in Finland wordt gevonden. Deze steen kan alle kleuren van de regenboog tegelijk vertonen maar is donkerder dan de labradoriet.

Platen van spectroliet kunnen na slijpen en polijsten als inlegwerk gebruikt worden. Deze steen werd pas in de 20ste eeuw ontdekt.

Werking

De labradoriet is, net als de spectroliet, een wonderschone, mystieke steen met een beschermende werking. Spectroliet heeft dezelfde werking als de labradoriet, maar zal iets intenser zijn.
Door de steen in het licht heen en weer te bewegen wordt de schoonheid duidelijk die zo op het eerste gezicht niet te zien is. Bij mensen helpt deze steen dan ook om verborgen, paranormale gaven aan het licht te brengen en om het gevoelsleven te verdiepen.
Labradoriet werkt heel goed tijdens een meditatie.

Labradoriet versterkt intuïtie. De steen helpt om met enthousiasme nieuwe ideeën te ontwikkelen. Uw creativiteit wordt gestimuleerd. Let er wel op dat dit dan niet in chaos ontaardt.
Labradoriet helpt om vergeten herinneringen naar boven te brengen. Vermindert angsten en onzekerheden.
Het is een steen die beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Draag de steen hiervoor bovenop de kleding en reinig hem regelmatig.
Zorgt voor een diepe slaap en helpt om dromen beter te begrijpen.

  • Vermindert gevoeligheid voor kou, helpt bij verkoudheid.
  • Verlicht reumatische klachten en jicht.
  • Kan helpen bij ontkalking, botbreuken en groeistoornissen.
  • Is goed voor het gehele zenuwstelsel.
  • Werkt bloeddrukverlagend, stabiliseert de bloedsomloop en het hartritme.
  • Versterkt het geheugen.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery