Jade

Jade staat bekend als een gelukbrengende groene edelsteen. Maar eigenlijk is jade een verzamelnaam van verschillende mineralen. En jade is weliswaar meestal groen, maar kan ook grijs, zwart, rood, paars, roze, lila, wit, geel of bruin zijn.

Jade is te herkennen aan het vettige oppervlak, de typerende tint groen, en de zwarte vlekjes.

De steen heeft bovendien een vezelige structuur, wat verwerking lastig maakt. De meest gewaardeerde en dure soort jade is smaragdgroen, en heet wel Imperial jade.

Alle mineralen uit de jadefamilie worden veel gebruikt in de edelsteentherapie, omdat ze een grote variëteit aan klachten en kwalen kunnen helen. Het bekendst is de werking op blaas en nieren.

De edelsteen jade wordt ook wel de steen van de hemel genoemd en symboliseert de vijf deugden van de mens. De kleur van de jade varieert van licht tot donker groen en minder vaak violet, geel of zwart.

Werking

Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen.

Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Emotioneel is Jade een ‘droomsteen’. Op het voorhoofd gelegd zorgt het voor dromen vol inzichten. Het helpt u (irritatie)gevoelens los te laten. Spiritueel moedigt Jade u aan te worden wie u echt bent. Het helpt u uzelf te zien als een spiritueel wezen op een menselijke reis en haalt verborgen kennis naar boven.

Jade behandelt de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen, herstelt de celvorming en skeletopbouw en heelt hechtingen. Het bevordert de vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt. Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht.

De volgende helende werkingen van de edelsteen jade zijn het bekendst:

  • Stelpt bloedingen : Wanneer het mogelijk is kunt u jade het beste samen met de stenen hematiet, bergkristal en topaas dragen om zo bloedingen te stelpen.
  • Klierfuncties : Wanneer de steen in de hand gehouden wordt en als de steen een nacht in water wordt gelegd en u dit water in de ochtend opdrinkt zal dit positief werken op de klierfuncties van het menselijk lichaam.
  • Nierproblemen : Bij nierproblemen moet de steen veel gedragen worden op de huid. Daarnaast kan jade in een glas met water gelegd worden voor het slapen gaan. In de ochtend kunt u het water opdrinken op de nuchtere maag opdrinken om zo een positief effect op de nieren te creeeren.
  • Kalmerend effect : De jade staat er van oudsher om bekend dat het kalmerend werkt en tevreden zal stemmen als de edelsteen veel gedragen wordt.
  • Koortsverlagend : Leg de steen op het hart- en voorhoofdchakra om een koortsverlagend effect te creeeren. De chakra op het voorhoofd opent zich via de neusbrug tussen wenkbrauwen naar voren. Het centrum van de energie van de hartchakra ligt in het midden van de borstkas. Wanneer u merkt dat de jade na een kwartier langzaam warm wordt als deze op het voorhoofd ligt dan moet de steen ontladen worden.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery