Goudsteen

Goudsteen is geen natuurlijke edelsteen, maar een glassoort verrijkt met koperdeeltjes. Die deeltjes zorgen voor de goudbruine kleur en de prachtige glinstering. Wanneer de goudsteen is verrijkt met kobalt in plaats van koper krijgt hij een blauwe kleur, de groene variant heeft chromium insluitsels.

De mythe is dat deze ‘steen’ is ontdekt toen monniken goud probeerden te maken, maar bewijs is hier niet voor. Wel is bekend dat goudsteen in Italië is ontstaan.

De goudsteen heeft door de koperen insluitsels een grote associatie met geleiding. Deze edelsteen staat symbool voor kracht, positivisme en het stromen van energie. Hij kan je ondersteunen bij negatieve gedachten en bevordert een positieve mindset. Hij schittert net zo als de zon en hun energie komt erg overeen.

Die energie zie je terug in de werking op het lichaam. De goudsteen werkt vooral op de onderbuik en kan helpen bij menstruatiekramp, maar ook zorgen voor meer passie en seksualiteit.

De goudsteen is ook een geschikte edelsteen voor kinderen. Jongens en meisjes worden vaak direct aangetrokken door de mooie schitteringen in de steen.

Werking

De Goudsteen is een heel goede steen voor de ademhaling, longen en bij benauwdheid, ook bij benauwdheid van het hart. De hersenen worden extra geprikkeld waardoor het denken, vooral het logisch denken en de concentratie, je beter af zult gaan.

De Goudsteen is een echte stimulator, daardoor is hij goed bij flauwvallen, ongecontroleerde reflexen en voor de algehele coördinatie van het lichaam en de geest. Verder is de Goudsteen goed voor botten en spieren doordat hij voor een goede doorstroming van onder naar boven zorgt.

Om te stoppen met roken is een combinatie van Rookkwarts met de Goudsteen een goede optie. Hij geeft meer ruimte en lucht aan de longen. Dit is een echte steen om weer in balans te komen wanneer de chakra’s verstoord zijn door invloeden van buitenaf. Ook het reukvermogen wordt versterkt. Tevens is de Goudsteen heel goed te gebruiken bij problemen aan de baarmoeder.

De Goudsteen weekt emotie en verdriet los en maakt ze beter beheersbaar omdat hij je afstand leert nemen. Hij geeft berusting, eigenwaarde en standvastigheid. Ook voor mensen die erg snel schrikken en waarbij de paniek overheerst is de Goudsteen een echte rustbrenger.

Bij een al te heftige blokkade op emotioneel gebied en het verwerken hiervan, zou een combinatie van groene Calsiet met de Goudsteen de moeite waard zijn om te gaan dragen.

De communicatie in een ruimte wordt met de Goudsteen genuanceerder zodat er ook duidelijkheid ontstaan en men elkaar beter begrijpt. Om de totale ontspanning en rust in jezelf te vinden of te hervinden is de Goudsteen een prima steen.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery