Epidoot

De naam epidoot is afgeleid van het Griekse "epidosis" ('toevoeging'). Lange tijd dacht men dat het ging om toermalijn en de identificatie ervan betekende een toevoeging aan het minerale stelsel. De Dranse mineraloog en kristallograaf René Justin Haüy was de eerste die epidoot van toermalijn onderscheidde (1801).

Vanwege de groene kleur die aan die van de pistacheplant doet denken, wordt epidoot ook wel pistaciet genoemd.

Epidoot vormt veelzijdige zuilvormige kristallen, stengelachtige, korrelige en compacte aggregaten, deklagen en korsten. Soms vormt het aparte gesteenten, epidosieten genaamd. Gekristalliseerd epidoot is groen, terwijl massieve variëteiten en epidosieten geelgroen tot geel zijn.

Epidoot is een contactmineraal, maar komt ook voor in andere metamorfe gesteenten die bij lage temperaturen en onder hoge druk zijn ontstaan (ijzerarme epidoten).

Werking

Niet iedereen reageert op Epidoot. Maar zij die erop zijn afgestemd, ervaren een betere perceptie en persoonlijke macht. Naar verluidt bevordert Epidoot spirituele afstemming en verwijdering van ingewortelde weerstand tegen spiritueel ontwaken.

In een netwerk ondersteunt het ook de eigenschappen van andere stenen. Epidoot zuivert het emotionele lichaam en verlicht negatieve aandoeningen, zoals zelf- medelijden en psychische onrust. Het helpt bij verdriet en u blijft geaard, ongeacht de situatie waarin u zich bevindt.

Het regeneratieve effect creëert mogelijk een krachtige ontgifting van negatieve aura-energie, eventueel ervaren als een definitieve catharsis of een afreageren op iets of iemand. Het reinigt de emotionele blauwdruk en het cellulaire geheugen.

Epidoot geeft moed om ten volle van het leven te genieten, het vermogen uw dromen te concretiseren en het versterkt daarnaast uw identiteitsgevoel. Nuttig kristal voor herstellenden. Het ondersteunt het genezingsproces van het lichaam en helpt u om u op de best mogelijke manier te verzorgen.

De perfecte steen voor hen die snel tot slachtoffer of martelaar verworden. Epidoot verdrijft kritiek en zelfkritiek, biedt de gelegenheid objectief uw kracht en zwakheden en die van anderen te observeren. Het leert u realistische doelen na te streven, het leidt u weg van onhaalbare verwachtingen en dus teleurstellingen en het onvermijdelijke falen.

Epidoot heeft een positieve invloed op emotionele trauma’s, uithoudingsvermogen, zenuwstelsel, immuunsysteem, cellulair geheugen, dehydratie, hersenen, schildklier, lever, galblaas, bijnieren; als elixer verzacht het de huid.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery