Citrien

Citrien is een ijzerhoudende kwarts die vaak wordt verward met goudtopaas. De kristallen hebben over het algemeen de vorm van zeskantige prisma’s met piramidevormige punten. Mooie kristallen worden gevonden in stollingsgesteenten.

De echte citrien krijgt zijn kleur door driewaardig ijzer. Natuurlijke citrien is niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar.

Citrien wordt vaak kunstmatig gemaakt door amethist te branden. Wanneer amethisten aan hitte blootgesteld worden krijgen ze een geel of geelbruine kleur. Zo verkrijgt men gele of oranjerode citrienen. Bij doorvallend licht kan men bij een gebrande amethist vaak streepjes zien.
Citrien kan in een trommel mooi gepolijst worden tot gladde kralen.

Werking

Citrien is een vrolijke steen die u nieuwe levensmoed schenkt. Net als barnsteen is het een zonnesteen en brengt hij zon in het hart.

Citrien is een van de meest geschikte stenen om te mediteren. Hij geeft een zonnig gevoel.
Echte citrien is niet gemakkelijk te verkrijgen. Toch loont het de moeite om er naar te zoeken want citrien helpt uw slechte humeur te verdrijven.

Het is goed om citrien op de huid ter hoogte van de navel (de zonnevlecht) te dragen. Moet de omgeving tot rust komen draag hem dan bovenop de kleding.

Indrukken kunnen opgenomen worden, onaangename dingen wordt gemakkelijker.
De steen helpt om open te staan voor nieuwe ervaringen.
Bent u bang om te falen dan kan citrien helpen deze angst te verminderen.
Voor leerlingen die zich slecht kunnen concentreren en voor gedeprimeerde tieners is citrien uitstekend geschikt. Studenten die energie en concentratie nodig hebben bij hun studie kunnen een citrien op hun bureau leggen.

De steen helpt om het leven van alledag aan te kunnen, hij zorgt voor psychisch evenwicht en vermindert verdriet, zorgen en depressieve gevoelens.
Citrien helpt om het vertrouwen op te bouwen bij verdrongen angsten. Draag de steen om de controle te kunnen bewaren bij gespannen situaties.

  • Is goed voor het zenuwstelsel.
  • Verbetert de energiedoorstroming en versterkt het uithoudingsvermogen.
  • Stimuleert de stofwisseling, helpt bij maag- en darmproblemen.
  • Citrien kan helpen bij kinderen die bedplassen.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery