Beryl

Beryl bestaat uit zeszijdige prismatische kristallen in stengelige aggregaten. Soms bereiken de kristallen een lengte van diverse meters. De steen ontstaat in pegmatieten, als de magmatische oplossing voldoende verrijkt is met beryllium.
Beryl is bijzonder hard en ongevoelig voor zuren.

Daardoor kan het over lange afstanden door water worden meegevoerd zonder dat het verandert.
De kleur ontstaat door bijmenging van vreemde stoffen. Door ijzer wordt de steen geel en goud, door lithium en mangaan rood.

Kostbare variëteiten van beryl zijn groene smaragd, gele heliodoor, roze morganiet en blauwe aquamarijn. Vooral de duurdere soorten worden veel gebruikt in sieraden.

Werking

Omdat het als een ogenversterkend kristal werd gezien, werd het al in de oudheid gebruikt om lenzen en brillenglazen van te slijpen. Ons woord bril is van het begrip beryl afkomstig.

Beryl is een geluksbrenger en staat symbool voor innige en trouwe liefde.
In het algemeen zorgt beryl ervoor dat u weet wat u echt moet doen. Hij helpt om een stressvol leven op orde te krijgen. U kunt op een consequente en bedachtzame manier uw plannen verwezenlijken.

Draag beryl op het lichaam of gebruikt het voor meditatie.
Rode beryl (bixbiet) is een bijzonder dynamische steen. Beryl (goudkleurig) is een zienersteen. De steen zorgt voor initiatief en onafhankelijkheid.

Zorgt voor psychisch evenwicht.
Helpt bij angsten en nachtmerries.

  • De steen vergroot het weerstandsvermogen.
  • Beryl versterkt de longen en de bloedsomloop.
  • Helpt bij allergieën en hooikoorts.
  • Reinigende werking op de darmen en verbetering van de spijsvertering.
  • De steen helpt bij oogklachten, zoals bij- en verziendheid. Bij oogproblemen legt u de steen ’s avonds op de gesloten ogen.
  • Rode beryl versterkt erotische gevoelens.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery