Barnsteen

Barnsteen is de fossiele hars van naaldbomen, die zo’n 50 miljoen jaar geleden groeiden. Door waterverlies is het ’verouderd’ en geleidelijk aan verhard.
De steen is van organische oorsprong en geen mineraal. De steen is meestal knolvormig, zonder innerlijke kristallisatie.

Soms is het geheel helder, andere keren met insecten, dennennaalden of stukjes hout ingesloten. Troebele stukken zijn waarschijnlijk een tijd aan de lucht blootgesteld geweest. Deze kunnen door koken in raapzaadolie soms weer helder worden.

Barnsteen is altijd al gebruikt voor siervoorwerpen, maar ook als wierook. Bij het aansteken van barnsteen komt een wierookachtige lucht vrij. Deze eigenschap werd vroeger gebruikt voor het uitroken van woningen of stallen.

In de oudheid is barnsteen ook gebruikt als betaalmiddel. Het was een waardevolle steen en is dat eigenlijk altijd gebleven.
Barnsteen kan elektrisch geladen worden zodat het bijvoorbeeld papiersnippers aantrekt. Zo kunt u ook bepalen of het echt is of niet.

Veel barnsteen die nu op de markt wordt aangeboden, is veel jonger en zou eigenlijk kopal (ook wel: kopaal) genoemd moeten worden. Kopal is barnsteen van 2 miljoen jaar of nog jonger.

Werking

Barnsteen wordt al minstens zevenduizend jaar gebruikt als geneeskrachtige steen.
Hij onderscheidt zich van andere stenen door zijn warmte. Het is een hartverwarmende steen (letterlijk en figuurlijk) die veel kracht geeft aan zwaarmoedige mensen. U wordt spontaner en opener naar uw omgeving toe. Draag de steen vaak en voor langere tijd. Hij voelt zich het beste op uw huid, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de plaats waar u pijn heeft.

Barnsteen wordt gezien als de steen van overvloed. Doe een stukje barnsteen in uw portemonnee en u zult altijd over voldoende kleingeld beschikken, zo wordt beweerd.
Vroeger dacht men dat barnsteen kon beschermen tegen krankzinnigheid. Men deed daarvoor gemalen barnsteen in wijn en dronk dat op.
Barnsteen is een actieve steen en daardoor niet geschikt voor meditatie. Wel zou het dragen van barnsteen helderziendheid kunnen bevorderen.

Bij zware vermoeidheid en ernstige depressies helpt barnsteen weer levensmoed terug te krijgen en angst te overwinnen. U leert opnieuw vertrouwen in uzelf te krijgen en u kunt weer vrolijk en zorgeloos door het leven gaan.
Door zijn positiviteit beschermt barnsteen tegen negativiteit, zowel van uzelf als van anderen.
Stimuleert de flexibiliteit en creativiteit.

  • Barnsteen bevordert het zelfgenezingsproces en wordt gebruikt bij alle ziekten en genezing van wondjes.
  • De steen heeft het vermogen om het immuunsysteem te versterken en ziekmakende energie uit het lichaam te trekken.
    Maak de steen daarom dan ook regelmatig schoon.
  • Hij kan goed helpen bij spijsverteringsstoornissen.
  • Helpt bij reumatische klachten, rugklachten en jicht, doordat het de beweeglijkheid verbetert.
  • Hij kan een gunstige invloed hebben bij astma en bronchitis en andere luchtwegproblemen.
  • Helpt bij tand- en tandvleesproblemen, verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij baby’s.
  • Een hanger van barnsteen dragen tijdens de zwangerschap beschermt het ongeboren kind.
  • Let er op dat barnsteen eetlustopwekkend is. Draag hem dus niet als u wilt afvallen.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery