Aventurijn

Aventurijn is een zwak doorschijnende, grofkorrelige kwartssoort, waarvan insluitsels van mineralen de kleur en de schittering bepalen. Mica (fuchsiet) maakt aventurijn groen, de rode tot goudbruine kleur wordt veroorzaakt door hematiet-schubjes.

Over het algemeen wordt aventurijn gevonden in de vorm van micro-kristallijne massa's of opeengepakte kleine kristallen.
De naam is afgeleid van het Italiaanse "avventura", dat toeval betekent. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de verschillende, toevallig aanwezige, insluitsels. Ook kan de naam komen van een door toeval ontdekte glassoort die rond 1700 door een Venetiaanse glasmaker werd geproduceerd en de naam "avanturine" kreeg. Dit glas leek veel op het mineraal aventurijn.

De oudste voorwerpen van aventurijn zijn gevonden in China en dateren uit de derde eeuw voor Christus. De steen werd in China gebruikt voordat jade populair werd. Daarom wordt aventurijn daar nog vaak "Chinese jade" genoemd.

Aventurijn wordt veel verwerkt tot sieraden. Laat de steen rustig zijn werk doen, het is niet voor niets de steen van het geduld. Draag hem echter niet langer dan twaalf uur. Geef de steen dan een rustpauze. Met de nodige rustpauzes kan de steen wel langere tijd gedragen worden.
Wanneer u op reis gaat, neem dan aventurijn mee. U zult een behouden reis maken. Het dragen van aventurijn kan onverwachte avonturen opleveren en geeft geluk bij het ondernemen.

Gebruik aventurijnmeditatie om tot innerlijke rust te komen. Aventurijn bevordert de spiritualiteit in hoge mate.
Geeft verdraagzaamheid, ontspanning, rust en vooral geduld. Aventurijn helpt goed bij woede en ergernis. Tegen verdriet en angsten, dagelijkse zorgen en stress.
De steen geeft moed en optimisme.

  • Pijn verzachtend en kalmerend, maakt huid, haar, hart en ogen sterker.
  • Groene aventurijn kan goed werken bij acne, huidirritaties, allergieen en rode vlekken. Maak hiervoor omslagen met aventurijnwater of ga in een aventurijnbad liggen. Leg de steen 1 tot 2 uur in een laagje lauw badwater en vul daarna het bad bij. Ga er dan 15 minuten in liggen. Ook kunt u een stukje aventurijn om uw middel dragen. Neem geregeld een nieuw stukje tot de problemen over zijn.
  • Helpt bij hooikoorts.
  • Tegen oververmoeidheid en overspannenheid.
  • Stabiliseert de bloeddruk.
  • Rode aventurijn stimuleert de bloedsomloop.
  • Stimuleert de vetstofwisseling en verlaagt de cholesterolspiegel.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery