Aragoniet

Aragoniet heeft dezelfde chemische samenstelling als calciet, maar een andere structuur. Aragoniet groeit meestal in naaldvormige kristallen, terwijl calciet een bladvorm heeft. Het kan na verloop van tijd onder invloed van temperatuur veranderen in calciet.

Aragoniet is in 1797 erkend als apart mineraal. Aragoniet wordt gevonden in kalkrijke afzettingen van warme bronnen en in holten in basalt. Het is ook een belangrijk bestanddeel van de schelp van veel zeedieren.

Aragoniet komt in heel veel verschillende vormen voor. Het vormt prismatische kristallen, soms als naalden, maar ook als vezelige waaiervormige aggregaten. Kristallen kunnen ook gevormd zijn als tweelingen of drielingen. Deze drielingkristallen werden voor het eerst in Aragon, Spanje gevonden, vandaar ook de naam.

Van zichzelf is aragoniet kleurloos of wit. Door de aanwezigheid van spoorelementen kan kleur ontstaan.
Hele mooie kristallen zijn gevonden in Slowakije, waar drusen van kristallen zijn gevonden van zo’n 20 cm lang. Naar verluidt plaatst men in Karlovy Vary (Tsjechië) in de aldaar aanwezige hete bronnen voorwerpen, die al na enkele uren bedekt zijn door een laag aragoniet.
Doordat aragoniet zo zacht is wordt het veel gebruikt om beeldjes van te maken.

Werking

Aragoniet is een aardende steen. Draag aragoniet voor langere tijd op het lichaam. Het is een goede steen voor mensen die overbelast zijn of een onrustige aard hebben.
De steen zorgt voor groei en helpt om onafgemaakte zaken af te ronden.

Blauw aragoniet krijgt zijn kleur door koper.
Hij vergroot de spirituele communicatie. Blauw aragoniet maakt de sfeer in huis stabiel en harmonieus. Hij zorgt voor optimisme en geduld. Verder helpt deze steen om de oorzaak van problemen te vinden. Het is een steen waar u zich goed bij zult voelen.

Aragoniet in het algemeen beschermt tegen geopatische belasting (dat is straling van bijvoorbeeld elektriciteitskabels of negatieve aarde-energielijnen).

Aragoniet is kalmerend bij overgevoeligheid of onrust.
Zorgt voor een flexibele en tolerante houding.
Helpt om onder grote druk vol te houden en herstelt het geestelijk evenwicht.

  • Reguleert de calciumstofwisseling.
  • Goed voor de spieren en gewrichten, verlicht nachtelijke (spier)kramp.
  • Bij artritis en artrose verbetert aragoniet de bewegelijkheid van de gewrichten.
  • Om genezing van botbreuken te bevorderen.
  • Versterkt het immuunsysteem.
  • Helpt bij spijsverteringsproblemen.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery