Aquamarijn

Aquamarijn kristalliseert in zeszijdige prisma’s. De kleur komt door bijmenging van ijzer en doet aan zeewater denken.
Aquamarijn wordt gevormd in pegmatieten, onder voorwaarde dat de magmatische oplossing voldoende is verrijkt met beryllium.

De mooiste aquamarijnen worden gevonden op puinhellingen en in aanslibsels, die na verwering van het moedergesteente zijn afgezet.
Een bijzonder aspect van aquamarijn is dat de steen blauw of kleurloos is, afhankelijk van de hoek waaronder de steen bekeken wordt.
Is de steen niet mooi van kleur dan kunnen ze worden verhit om een blauwere tint te krijgen.

Al in de derde eeuw voor Christus werd aquamarijn gebruikt om broches van te maken met verzonken gravures, zogenaamde intaglio’s. Vaak hadden deze afbeeldingen met de zee te maken.

De naam komt van het Latijnse aqua, wat water betekent en marina, wat zee betekent.
Voor het slijpen is een goede kwaliteit aquamarijn nodig.

Werking

Een legende vertelt dat de steen uit de schatkist van een zeemeermin afkomstig zou zijn en tot zuivere liefde leidt. Mensen die zeereizen maakten droegen vaak een aquamarijn om zijn beschermende werking.
Ook wordt er verteld dat de steen echt en onecht onthult door van kleur te veranderen en dat aquamarijn duistere krachten tegen zou gaan.

Draag de steen zo veel mogelijk direct op het lichaam en voor langere tijd. Aquamarijn brengt lichaam en geest in evenwicht. Het is een fijne steen voor meditaties, hij verscherpt de intuïtie.

De steen harmoniseert de omgeving en vermindert stress.
Aquamarijn bevordert de concentratie en helpt bij angst en neerslachtigheid. Bij depressies kan de steen zorgen voor een heldere geest. Bovendien maakt aquamarijn het makkelijker om vastzittende emoties te uiten.
Het is een mooie steen om aan pasgetrouwde mensen te geven, hij beschermt het huwelijksgeluk en werkt positief op een goede relatie.
Mensen die het moeilijk vinden om in het openbaar te spreken kunnen aquamarijn gebruiken om de juiste woorden te vinden.

  • Aquamarijn helpt bij heesheid, hoest, keelpijn en opgezwollen klieren. Bij keelpijn gorgelen met aquamarijnwater.
  • Helpt bij hooikoorts, doordat het overreacties van het immuunsysteem kalmeert. Het is wel nodig om aquamarijn langere tijd te dragen.
  • Verlicht ademnood bij een astma-aanval.
  • De steen heeft een versterkende werking in algemene zin.
  • Geeft verkoeling en verlichting bij zenuwpijn.
  • Verbetert het zicht bij mensen die bij- of verziend zijn, helpt bij oogontstekingen en slechter zien.
  • Helpt bij huidirritatie ten gevolge van een zonnebrand.
  • Reguleert de werking van de schildklier.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery