Apatiet

Apatiet is een weinig bekend, maar boeiend mineraal. Het gaat eigenlijk om een groep mineralen met een grote verscheidenheid aan tinten. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, groen en groenblauw. Ook geel komt vrij vaak voor. Kleuren zoals roze en wit zijn zeldzamer.

Apatiet is een geliefd verzamelobject, omdat hij zo veelzijdig is, in meerdere kleuren voorkomt en in veel landen te vinden is.
Veel apatiet is niet van edelsteenkwaliteit. Deze apatiet wordt grotendeels gewonnen als fosforerts. Apatiet is belangrijk als grondstof voor kunstmest.

Fraaie apatietkristallen van edelsteenkwaliteit worden gevonden in onder meer Birma, India, Sri Lanka en Pakistan. Ook apatiet uit Brazilië, Mexico, Madagaskar, Kenia en Zuid-Afrika is vaak geschikt voor verwerking in juwelen. Zo is in Kenia een enorme groene apatiet van 700 karaat gevonden.

Apatiet wordt graag in de edelsteentherapie gebruikt, omdat het mineraal een belangrijk bestanddeel van menselijke botten en tanden is, en belangrijk is voor onze stofwisseling. Klachten die te maken hebben met botten, gewrichten en gebit kunnen vaak succesvol bestreden worden met apatiet. En bij gebrek aan eetlust en problemen met de spijsvertering wordt ook vaak apatiet ingezet.

Werking

Apatiet kun je gebruiken voor healing en vergroten van kennis, het mineraal doet helder zien, tegen mentale verwarring, openheid, voor dynamisch en afwisselend leven

Dit mineraal geeft motivatie en geestelijke flexibiliteit. Helpt bij artrose en kan herstellend werken bij botbreuken omdat het de celvernieuwing stimuleert. Het geeft rust bij een gehaast en druk leven en brengt openheid van geest.

Apatiet zorgt voor een menslievende houding en leidt tot openheid. De steen stimuleert creativiteit en intellect doordat hij je helpt om open te staan voor informatie die nuttig en belangrijk is. Apatiet bouwt energiereserves op en laat zodoende de motivatie toenemen. Het ondersteunt hyperactieve en autistische kinderen. Apatiet breidt kennis en waarheid uit en verzacht verdriet, apathie en woede

Blauwe apatiet helpt je om gemakkelijk in het openbaar te spreken.

Gele apatiet vernietigt vergiften in het lichaam en brengt stilstaande energie op gang. Deze steen is dus prima te gebruiken bij chronische vermoeidheid en slechte concentratie. Ondersteunt bij nieuwe ontwikkelingen. Helpt je te gaan staan voor wie je bent en stopt veroudering.

Apatiet heelt botten en stimuleert de vorming van nieuwe cellen, de opname van calcium, opbouw van kraakbeen, botten en tanden. En het helpt het mee ontwikkelen van motorische vaardigheden. Werkt goed bij artritis, gewichtsproblemen en rachitis. Deze steen onderdrukt honger en verhoogt de snelheid van de stofwisseling. Het heelt klieren, meridianen en organen en verlaagt de bloeddruk.

  • In de edelsteentherapie werken we vooral met de blauwe en blauwgroene apatiet. Deze werken vooral in op keelchakra (blauwe apatiet) en hartchakra (blauwgroene apatiet). Andere kleuren apatiet werken in op andere chakra's.
  • Bevordert de pompwerking van het hart en daardoor de doorbloeding van alle weefsels.
  • Geeft een gezonde eetlust.
  • Geeft kracht, mobiliseert de energiereserves. Een goede steen voor herstel na uitputting en burn-out.
  • Is een belangrijk onderdeel van ons beendergestel en ondersteunt de vorming van nieuwe cellen, de groei van kraakbeen, botten en tanden. Het mineraal helpt daardoor bij de gevolgen van een slechte houding (RSI!), bij slijmbeursontstekingen, Engelse ziekte, artritis, artrose en gewrichtsproblemen. Bevordert het helen van botbreuken en de gevolgen van een operatie. Het is een ondersteunende steen bij osteoporose.
  • Vermindert littekenvorming.
  • Heeft een sterk effect op het immuunstelsel, waardoor ziektes als griep en verkoudheden voorkomen kunnen worden.
  • Vermindert en heelt griep, verkoudheid, neusverkoudheid, hoesten en heesheid. Gebruik dit kristal dan als hangertje, olie, water en elixer. Drink een halve tot een hele liter apatietwater, verdeeld over de dag.
  • Stimuleert een gezonde spijsvertering en verbetert de werking van de darmen. Geeft verlichting bij de ziekte van Crohn.
  • Helpt bij het verwijderen van parasieten in de ingewanden, bij zowel mensen als dieren. Maak hiervoor apatietwater, voor inwendig gebruik.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery