Ametrien

Ametrien is een kwarts,  een mengeling van paarse amethist en gele citrien. De paarse en gele kleurenbanen zijn meestal scherp begrensd. Juist vanwege die kleurenbanen en zijn transparantie is de ametrien zeer decoratief en gewild voor sieraden.

Oorspronkelijk werd dit kristal bolivianiet genoemd, naar de eerste vindplaats. Dit bleek echter een verwarrende naam, omdat er twee andere mineralen zijn met diezelfde naam: antimoonzilversulfide en koperijzertinsulfide. Daarom wordt liever de naam ametrien gebruikt. Vroeger werd ook wel de naam trystien gebruikt.

Tegenwoordig kan ametrien goed nagemaakt worden door amethist een plaatselijke hittebehandeling te geven. Er bestaat zelfs al synthetische ametrien!
Zie je een ametrien die blauw-paars is? Dan gaat het om een niet-natuurlijk gekleurde steen, of zelfs om een synthetische steen.

Edelsteentherapeuten gebruiken de ametrien graag, omdat dit kristal een verbinding maakt tussen organen van de spijsvertering en de hypofyse.

Werking

Deze prachtige steen is een combinatie van wijsheid en vreugde. Zij werkt krachtig en doeltreffend dankzij beide eigenschappen van de Amethist en Citrien die zij in zich draagt. Zij geeft jou de kracht om verder te kijken bij de problemen die jij in je leven ervaart, en laat jou zien hoe deze zijn ontstaan en hoe je deze ook weer kunt oplossen.

Dankzij de eigenschappen van de Amethist geeft zij rust in het hoofd, kalmeert een overactieve geest, en helpt je de kracht te behouden om te focussen op jouw doelen. Een prachtige steen om te gebruiken bij het mediteren, en bij het ontsluiten van het derde oog chakra.

Ametrien stimuleert genezing, heft blokkades op, ook die zijn ontstaan door een negatief denkbeeld, en dankzij de eigenschappen van de Citrien die zij in zich draagt stimuleert het een optimistische en positieve levenshouding. Door het dragen van deze steen zal zij jou laten ervaren dat wij allen 1 zijn, en een gezamenlijk doel hebben, ondanks dat wij allemaal ons eigen route hebben te lopen.

Deze creatieve steen ondersteunt jou om het heft in eigen handen te nemen. Ametrien is de steen die het diepe wateren induikt om op te halen wat er op de bodem is beland, en zo zuivering en heling te brengen bij alle blokkades in de stoffelijke, en fijnstoffelijke lichamen. Zij reinigt de symptomen die zijn ontstaan door stress, stimuleert de opname van zuurstof, reinigt het bloed, en versterkt tevens het stoffelijke lijf.

Zo brengt zij niet alleen diepe en oude blokkades aan het oppervlakte en geeft jou de kracht om deze te helen, ook helpt zij jou mee om daarna in je eigen kracht te blijven staan, waardoor je makkelijker omgaat met negatieve energie en deze ook makkelijker los kunt laten. Draag haar langere tijd, het liefst in direct contact met de huid.

  • De ametrien maakt een verbinding tussen het zonnevlechtchakra (vanwege de kleur geel) en het kruinchakra (vanwege de kleur paars). Dat verklaart waarom ametrien gunstig werkt op organen van de spijsvertering
  • De ametrien werkt in op de stofwisseling van cellen. De steen harmoniseert en stabiliseert tot op celniveau. Hierdoor is ametrien vitaliserend (regenererend), vooral voor huid, haar, spierweefsel en skelet. Hij versterkt het immuunsysteem en het autonome zenuwstelsel.
  • De ametrien stimuleert de zuurstofvoorziening van het lichaam, en geeft daardoor meer fut.
  • De ametrien verlicht bij lijders aan de ziekte van Bechterew de pijn die veroorzaakt wordt door de ontstekingen in gewrichten. Daarnaast heeft de steen een gunstig effect op de starheid die vaak bij deze kwaal voorkomt.
  • De ametrien stimuleert de werking van de hersenen en harmoniseert de samenwerking tussen beide hersenhelften, vooral bij hersenstam en kleine hersenen. Hij heeft effect op de grove en de fijne motoriek, en de oog-handcoördinatie. Bevordert een snellere genezing bij hersenvliesontsteking.
  • Mensen met klachten die in verband staan met ogen en oren - zoals droge, branderige ogen en slechthorendheid - hebben veel baat bij het dragen van een ametrien.
  • De ametrien helpt bij nerveuze klachten aan de spijsvertering, zoals een opgeblazen gevoel, boeren, overmatige winderigheid, misselijkheid. De steen is kalmerend en ontspannend. Ook bij maagzweren is ametrien een goede steen om te dragen.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery