Amazoniet

Deze steen wordt in grote kristallen gevonden in de pegmatietgangen van het graniet. Het is een kaliveldspaat, groen door het kopergehalte.
Koper komt ook voor in het bloed van schaaldieren.

Amazoniet komt juist daar voor waar het kalk van afgestorven schaaldieren in grote hoeveelheden in de bodem aanwezig is.
Sommige kristallen zijn van edelsteenkwaliteit, andere hebben een mindere kwaliteit. Amazoniet is vrij zacht en daardoor gevoelig voor beschadiging en slijtage.

Ook de intensiteit van de groene kleur is bepalend voor de kwaliteit. De mooiste kleur amazoniet komt uit Rusland. De kenmerkende witte vlekjes worden gevormd door albiet.

De oude Egyptenaren gebruikten de steen al voor juwelen en in de Hermitage in Sint Petersburg zijn prachtige tafelbladen te zien die gemaakt zijn uit amazoniet. De naam amazoniet komt van de Amazone, terwijl de steen in dat gebied niet voorkomt. Deze verwarring is ontstaan omdat men dacht dat amazoniet hetzelfde was als nefriet. Pas in de achttiende eeuw is amazoniet geïdentificeerd als groene veldspaat.

Werking

Frisheid, lente en vrije gedachten zijn verbonden met de amazoniet. De amazoniet is de ideale steen tussen winter en lente. Het is een steen van hoop en geeft een gevoel van vrijheid.
Het is een speciale vrouwensteen, net zoals de agaat. Agaat stimuleert afsluiting, terwijl amazoniet opening, het nieuwe begin, stimuleert. Agaat en amazoniet vullen elkaar dus uitstekend aan.

Het is een ideale steen voor zwangere vrouwen. Ook is het een mooie steen om aan een vriend of vriendin te geven. Hij zorgt voor openheid in relaties.

Mediteren met amazoniet zorgt voor een grotere diepgang en een verruimd inzicht. Amazoniet kan helpen vergeten herinneringen naar boven te krijgen.

Draag amazoniet om uw creativiteit en expressie te stimuleren.
Amazoniet wordt gerekend tot de heilige groene stenen.

Leg de steen op een plek waar u hem vaak ziet en neem hem regelmatig in de hand. Door zijn frisse kleur geeft hij direct een goed gevoel en problemen kunnen makkelijker aangepakt worden. Vastzittende emoties worden losgemaakt en kunnen verwerkt worden. De steen brengt verstand en gevoel in harmonie.

Amazoniet is goed tegen spanning die door stress wordt veroorzaakt. Hij reinigt de geest en geeft rust.
Bij nachtelijke onrust kan een amazoniet onder het hoofdkussen een ontspannen gevoel geven.
Bij overactieve kinderen kan amazoniet helpen om de concentratie te verbeteren.

  • Tegen pijn, stijfheid en verstuiking.
  • Amazoniet helpt bij stofwisselingsstoornissen.
  • Reinigt het lichaam door afvalstoffen af te voeren.
  • Werkt goed bij wonden om de vorming van nieuwe huid te stimuleren, bijvoorbeeld na een operatie.
  • Heeft een positief effect bij allerlei huidproblemen, zoals kloven, eczeem, jeuk en brandwonden.
  • Maakt de zenuwen sterker.
  • Ontspannend en krampwerend bij menstruatiepijnen, helpt ook bij overgangsklachten.
  • De steen kan een beklemmend gevoel van het hart verlichten.
  • Bij heesheid of keelpijn als gevolg van overbelasting kan het dragen van amazoniet helpen.

 

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery