Verschillende massageoliën

Tijdens een massage wordt er eigenlijk bijna altijd olie gebruikt. In eerste instantie is het doel van de olie vooral dat de handen van de masseur makkelijk over je lichaam glijden.

Ze verloopt de massage zo soepel mogelijk en voel jij je op je gemak tijdens de behandeling.

Daarnaast kan de olie ook een helende werking hebben. Olie is goed in het verzorgen en hydrateren van je huid, maar de goede stoffen in de olie kunnen ook diep binnendringen in je lichaam. Zo wordt je lichaam ook van binnenuit verzorgd.

Het verschil tussen dragende en essentiële oliën

In de massagewereld wordt er over vaak gepraat over het verschil tussen dragende en essentiële oliën. Dit zijn twee verschillende oliesoorten die allebei zo hun eigen kwaliteiten hebben. Het is dus belangrijk om het verschil te weten, want zo weet je wat je met een massage kunt bereiken.

Dragende oliën worden uit de vettige delen van een plant gehaald, zoals de noten en zaden. Dit zijn over het algemeen erg milde oliën die geen sterke geur hebben. Een groot voordeel is dat ze veel minder snel irritaties veroorzaken, aangezien ze zo mild zijn.

Essentiële oliën worden ook wel etherische oliën genoemd en worden uit de niet-vette onderdelen van een plant gehaald, zoals het blad, de wortels of de steel.

Vaak zijn deze oliën ontzettend geconcentreerd, waardoor ze de huid ernstig kunnen irriteren. Hun geur is ook veel sterker dan de geur van dragende oliën.

Welke olie is het beste voor een massage?

Over het algemeen is het altijd beter om gemasseerd te worden met dragende oliën. Deze zijn mild, kunnen je huid niet irriteren en ruiken ook lekker neutraal.

Hierdoor zijn ze geschikt voor heel veel verschillende mensen en wordt de kans kleiner dat je lichamelijke klachten krijgt na een massage.

Er zijn allerlei verschillende dragende oliën verkrijgbaar. Arganolie is er een goed voorbeeld van, want deze olie wordt uit de noten van de arganboom gewonnen. De milde geur en de goede vetten in de olie verzorgen je lichaam als geen ander.

Essentiële en dragende oliën mengen

Je weet inmiddels dat essentiële oliën ook veel goede kwaliteiten hebben, dus hoe kan je deze sterke oliën gebruiken tijdens een massage?

Dat kan door de dragende olie met essentiële olie te vermengen. Zo wordt de essentiële olie uitgedund en is deze minder irriterend voor de huid.

Het fijne aan het vermengen van deze twee oliën is dat je een heerlijke geur ruikt tijdens de massage. Voor veel mensen is het ruiken van een lekkere geur een extra stimulans om echt te ontspannen.

Deze geur is helemaal natuurlijk, dus ook mensen met een gevoelige huid kunnen genieten van dit soort massages.

Een massageolie moet natuurlijk niet alleen goed ruiken, want je wilt ook dat de olie iets voor je huid kan betekenen. Daarom is het de beste keuze om je huid te laten masseren met arganolie.

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery