Het verschil tussen een therapeutische en ontspannende massage

Het is altijd belangrijk om te weten waarom je voor een bepaalde massage kiest. Vind je het vooral belangrijk om te ontspannen en om tot rust te komen?

Of ben je juist op zoek naar een masseur die jou kan helpen om medische problemen te verhelpen?

Het verschil tussen deze twee doelen is ook het verschil tussen therapeutische en ontspannende massages. Houd deze verschillen goed in de gaten wanneer jij een massage wilt gaan boeken.

Therapeutische massage

De belangrijkste kwaliteit van dit soort massages is dat ze je helpen om medische problemen te voorkomen. Jij en de masseur willen er allebei voor zorgen dat je lichaam gezonder, energieker en pijnvrij wordt na een behandeling. Voor een therapeutische massage moet je dus naar een specialist die weet wat hij doet.

Voordat je begint met een therapeutische massage wordt er meestal eerst een behandelplan opgesteld. Samen met de masseur bespreek je je klachten en bepaal je welke massagetechniek goed is voor jouw lichaam. Zo kunnen blessures, pijnlijke gewrichten en huidproblemen allemaal worden opgelost.

Ontspannende massage

Bij deze massages is het vooral belangrijk dat jij helemaal tot rust komt. Er wordt dus meestal in een rustiger tempo gewerkt en de masseur oefent minder druk uit dan bij een therapeutische massage. Je wilt namelijk vooral prettige aanrakingen voelen tijdens deze behandeling.

Het opstellen van een behandelplan is niet nodig wanneer je een ontspannende massage boekt. Je kunt natuurlijk wel vooraf aangeven wat voor aanrakingen je wel of niet prettig vindt. Zo kan de masseur ervoor zorgen dat jij echt kunt relaxen en kunt genieten van de massage.

Veel mensen vinden het belangrijk dat een massage zowel ontspannend als genezend is. Het is daarom ook niet gek dat aromatherapie zo ontzettend populair is geworden.

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery