Aromatherapie massages

Bij aromatherapiemassages worden twee krachten gebundeld: de voordelen van een helende massage en de genezende werking van essentiële oliën.

Tijdens deze massages wordt je lichaam ingesmeerd met oliën die speciaal zijn geselecteerd voor jouw lichaam en klachten. De natuurlijke oliën worden allemaal van planten gemaakt en zijn daarom niet schadelijk voor je huid.

Veel mensen houden van aromatherapie massages omdat ze erg ontspannend zijn, maar tegelijkertijd verschillende kwaaltjes kunnen genezen.

Bovendien wordt er eeuwenoude kennis gebruikt die talloze mensen heeft geholpen. Daarom voelt een aromatherapie massage zo vertrouwd aan.

In principe is een aromatherapie massage niet heel anders dan een gebruikelijke massage. Het grootste verschil is dat er meer aandacht is voor de massageolie, aangezien deze jou kan genezen.

De olie wordt op specifieke plekken aangebracht om zo alle goede krachten van de olie te benutten.

De voordelen van aromatherapie massages

Veel mensen met psychische klachten merken dat aromatherapie ontzettend goed kan helpen. Door de combinatie van geur en aanrakingen worden de delen van de hersenen gestimuleerd die verantwoordelijk zijn voor je herinneringen.

Door het prettige gevoel van de massage kunnen neerslachtige gevoelens en stress langzaam maar zeker verminderen.

De wrijvende beweging tijdens de massage zorgt er bovendien voor dat de bloedsomloop in je lichaam gestimuleerd wordt.

Door deze verbeterde bloedsomloop kan je lichaam schadelijke stoffen sneller verwerken en uit je lichaam halen. Aromatherapie is dus ook in staat om je gezondheid te verbeteren.

Door de bewegingen van de massage worden ook de oliën beter door je lichaam opgenomen. De goede kwaliteiten van de olie kunnen dus alle onderdelen van je lichaam beïnvloeden.

Daarom is het belangrijk om essentiële oliën uit te zoeken die jouw persoonlijke klachten kunnen genezen of verminderen.

Welke oliën worden er vooral gebruikt?

Er zijn een aantal essentiële oliën die vaak worden gebruikt tijdens een aromatherapiemassage. Zo zijn lavendel en roos twee heerlijke geuren die goed zijn in het verminderen van angst en stress. Deze oliën brengen je dus echt tot rust.

Pepermunt en citroen zijn twee oliën die verschillende fysieke klachten kunnen verminderen. Zo werken ze goed tegen misselijkheid, waardoor ze populair zijn bij zwangere vrouwen die een massage nemen.

Wil je er juist voor zorgen dat je spieren en gewrichten weer zo flexibel mogelijk worden? Ga dan voor een aromatherapiemassage met olie van rozemarijn. Deze olie zorgt namelijk voor meer flexibiliteit in je lichaam.

Bacteriën en infecties kunnen bestreden worden met tea tree olie. Ook schimmels en andere vervelende huidproblemen kunnen bestreden worden met de olie.

Wie last heeft van pijn is vooral gebaat bij een behandeling met gemberolie. Ook olie van de dennenboom kan pijn verlichten. In combinatie met een helende massage zijn deze oliën nog effectiever.

Dit zijn allemaal voorbeelden van essentiële oliën die tijdens een massage gebruikt kunnen worden. Er zijn daarnaast ook nog andere soorten olie die geschikt zijn voor massages, ook wanneer je niet van aromatherapie houdt.

Related Articles

Borneolaan 29
6712 BG, Ede

Tel. 0653215909
Email: info@nobelstone.nl
Web: www.nobelstone.nl

Gallery